Moja priča

Silvio Hrnčir, Shaato – osnivač i vlasnik.

Svaki nož zahtjeva potpuni fokus pri svakom koraku izrade, te zato radim samo jedan nož istovremeno.
PRIČA ZAPOČINJE

Počeo sam s izradom katane te sam naišao na Karla Bana. Bio je oduševljen mojim radom na katani, ali savjetovao mi je da počnem izrađivati kuhinjske noževe.

VOĐEN

STRAŠĆU

Napravio sam prvi nož od stare turpije, i još ga imam! Numerirao sam nekoliko prvih noževa, pa sam nastavio s tom praksom da bih pratio koliko sam ih do sada izradio i gdje su. Svaki nož je sve bolji i bolji.

TKO SAM JA?

Iza brand-a Shaato i kovanja noževa stojim ja, Silvio Hrnčir, akademski kipar, otac i suprug. Rođen u Zagrebu 1982., a diplomirao 2001. godine u školi Primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer kiparstvo. 2008. godine diplamirao sam u klasi profesora Mire Vuce na Akadamiji likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu. Kroz cijeli život, uvijek je postojalo umjetničko djelo koje sam ostavljao iza sebe. Najnovija strast je kovanje noževa. U posljednjih 20 godina radio sam s mnogo različitih materijala poput kamena, drveta, plemenitih metala i izrađivao različite predemete poput autodijelova, svjetiljki, namještaja, skluptura i nakita. Pretvaranje metala u divnu svakodnevnu stvar trenutno mi je nešto zaista posebno.

Ako moraš, možeš kuhati samo s vatrom i nekoliko sastojaka. Možeš poboljšati stvari s loncem ili dva. Ali kuhanje se mijenja na dan kada odabereš kvalitetan nož.

Kovanje noževa i narukvica od istog materijala

VJEŠTINE

ODABERITE SVOJ NOŽ

Dizajnirani da služe i traju.